Interviu cu Răzvan Voica, CEO Școala Informală de IT, organizator Challenge Accepted - Hackathon: „O linie de cod poate face lumea un loc mai bun. Challenge Accepted înseamnă înseamnă lectia lui aici si acum"

Scris de  Apr 03, 2018

Misiunea de a schimba lumea prin tehnologie are un nume, în 20-21-22 Aprilie, atunci când un maraton de codare se dedică exclusiv dorinței de a soluționa nevoile din medicină, educație și societate, semnalate în jurul nostru: „Challenge Accepted”.

Un eveniment sub amprenta căruia problemele devin provocări, tehnologia modernă, un aliat în a găsi soluții reale, iar ambiția de a te autodepăși, motivație. Anul acesta, provocarea lansată de Școala Informală de IT continuă tradiția prin cea de-a patra ediție, de data aceasta, deschisă publicului larg. „Nu există un alt moment mai bun pentru schimbare, pentru provocări acceptate”, spune Răzvan Voica, CEO Școala Informală de IT și organizator Challenge Accepted. „Haideți să schimbăm lumea împreună!”. Cum? L-am întrebat și ne-a răspuns în acest interviu.

„În fiecare zi, Școala Informală de IT antrenează ambiția de a crede într-un nou început. Challenge Accepted deschide perspective noi cu un impact pozitiv uriaș în viața oamenilor”

1. Cum se integrează hackathon-ul Challenge Accepted în dinamica actuală a Școlii Informale de IT?

La Școala Informală de IT, îi inspirăm, motivăm, învățăm și mentorăm pe toți cei care au credința că o pot lua de la capăt. Ne străduim, zi de zi, să urmăm această misiune provocatoare cu pasiune, perseverență și curaj. În același timp, Școala Informală de IT începe să joace un rol semnificativ în societate, motiv pentru care, implicarea în astfel de acțiuni este aproape o datorie. Procesul de învățare inițial este doar primul pas. Prin Challenge Accepted, ducem lucrurile la următorul nivel, generând un context real de lucru în echipe de proiecte gândite specific pentru toate cele trei zone target: medicină, educație și societate.

2. Ce misiune are Challenge Accepted 2018?

În fiecare zi, Școala Informală de IT antrenează ambiția de a crede într-un nou început. Challenge Accepted face același lucru: mizează pe acele dinamici subtile, dar importante, care deschid noi perspective de proiecte, cu un impact real, uriaș, pozitiv în viața oamenilor.

3. Care e provocarea, după cum spune și numele?

Pentru Challenge Accepted I, II sau III, provocarea a fost, de fiecare dată, prima zi pentru noi produse IT implementate de la zero. Sub semnul pasiunii pentru tehnologie și al curiozității, s-au creat de-a lungul celor trei ediții +20 de prototipuri de aplicații care au răspuns la anumite nevoi din societate. Challenge Accepted IV vine, în plus, cu o nouă provocare curajoasă. Ne vom concrentra exclusiv pe trei domenii mari: medicină, educație și societate, un trio care ne deservește zilnic și care ne asigură un nivel de trai mai bun. Ne-am dat seama că adevăratele nevoi ale oamenilor care lucrează în aceste domenii nu au ocazia de a se exprima într-un context informal. Exact asta ne-am propus: să generăm contextul prin care vor lua naștere idei de proiecte care vor ajuta cu adevărat și care vor produce o schimbare vizibilă, reală.

„Se pot implica cei care își doresc să se afirme profesional, dar și să ajute, prin cunoștințele lor din domeniul tehnologiei, la schimbarea lucrurilor din domeniul medical, educațional sau social”

4. Ce au implicat edițiile anterioare și cu ce continuă lista, anul acesta, Challenge Accepted?

Edițiile anterioare au însemnat creativitate, inovație, comunicare, pregătire temeinică, disciplină, time management, adaptabilitate și mult exercițiu. Anul acesta, lista continuă cu sentimentul de implicare socială. Scopul în sine, al fiecărui proiect, va fi unul nobil și va antrena oamenii să se implice la maximum.

Răzvan Voica CEO Școala Informală de IT

Răzvan Voica, CEO Școala Informală de IT

5. Cum arată participantul celei de-a patra ediții a acestui eveniment?

Până acum, echipele de dezvoltare din cele trei ediții Challenge Accepted anterioare au implicat, fie cursanți cu experiență în domenii total diferite de IT care și-au propus să își reinventeze cariera, fie oameni din industrie care și-au dorit să se autodepășească. Anul acesta, mergem și mai departe. Această ediție va fi deschisă către publicul larg. Pe lângă cursanții actuali, împreună cu mentorii din cadrul școlii, se vor putea implica și alumnii sau specialiști din industria IT – programatori, testeri, Business Analysti, UX Designeri, Project Manageri și nu numai – care își doresc să se afirme profesional, dar și să ajute, prin cunoștințele lor din domeniul tehnologiei, la schimbarea lucrurilor din domeniul medical, educațional sau social. Cele 48 de ore de codare din timpul hackathonului vor fi mai mult decât o provocare. Participanții cred cu tărie că există o linie de cod ce poate face lumea un loc mai bun.

6. În misiunea unui hackathon, fiecare secundă este valoroasă. Cum vor arăta cele 48 de ore de codare?

Într-un astfel de context, în care presiunea cauzată de timp va da naștere imediat sentimentului de „urgență”, vom putea observa cu ușurință oameni care nu se dau bătuți. Oameni care înțeleg pe deplin faptul că acum au contextul ideal pentru a se implica 100% pentru soluționarea unor probleme actuale, recurente, prin intermediul tehnologiei. Oameni care au decis deja că lucrurile de mare impact au întotdeauna: un impact zgomotos, un parcurs imperfect și un final extraordinar.

„Nu există un alt moment mai bun pentru schimbare, pentru provocări acceptate”

7. Ce se va întâmpla cu prototipurile de aplicații create în timpul hackathonului?

În cadrul Challenge Accepted 2018, cele mai importante prototipuri de aplicații selectate de juriu vor intra într-o perioadă de 100 de zile de incubare. Echipele cu potențial și disponibilitate de a duce lucrurile la un alt nivel, vor putea transforma prototipul într-un produs, testat cu utilizatori reali și validat pentru implementare. Proiectele care vor depăși stadiul de incubare au șanse reale să servească pe deplin cauza pentru care au fost create, lansându-se pe piață. Noi vom face tot ceea ce putem să susținem această dinamică.

8. Cum va contribui Challenge Accepted, prin comunitatea tech pe care o antrenează, la schimbarea imediată cu ajutorul tehnologiei?

Challenge Accepted înseamnă înseamnă lecția lui „aici și acum”. Nu există un alt moment mai bun pentru schimbare, pentru provocări acceptate. Acest gând comun a ghidat întotdeauna participanții acestui eveniment, la fel cum se va întâmpla și anul acesta. De multe ori se pune întrebarea, „Ce ne desparte de a fi un adevărat leader IT în Europa?”. În opinia mea, răspunsul e aici. Exact acest mindset, încă nu foarte bine definit în cultura noastră IT. Avem mulți ani de experiență în spate și tot ce ne mai trebuie este să ne organizăm în cadrul unor comunități puternice, cărora să le oferim o voce puternică.

9. Un mesaj, de final, pentru cei care citesc acest interviu:

S-au deschis înscrierile! Pentru oameni inspirați, programatori, antreprenori sau specialiști în alte domenii care doresc să se implice la Challenge Accepted 2018. Vă așteptăm pe www.challenge.scoalainformala.ro. Există o linie de cod care poate face lumea un loc mai bun. Haideți să schimbăm lumea împreună, în 20-21-22 Aprilie, la Cluj-Napoca.

Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 18:28
Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.