Top 3 cele mai fiabile marci de automobile din Romania

Scris de 

Cand vine vorba de fiabilitatea automobilelor, siteurile si revistele de specialitate intocmesc fel de fel de clasamente dar multe nu se potrivesc si pentru tara noastra. Motivul este faptul ca romanii prefera masinile din clasa medie, cu portbagaj incapator, sa aiba un consum relativ mic iar pretul la piese auto sa fie scazut.

 

Avand in vedere aceste criterii va prezint topul celor 3 marci de automobile iubite de romani.

Dacia

Pe locul 1 este marca autohtona de automobile in principal datorita pretului scazut de achizitie. Dupa cum puteti observa foarte usor, Dacia se incadreaza in toate criteriile de mai sus. Poate consumul este singurul criteriul la care s-ar mai putea imbunatati. Totusi la dimensiunile pe care le are, nici consumul nu mai pare asa mare.

 

La capitolul intretinere nu sta rau deoarece vorbim de motoare de Renault. Pretul pentru piese auto dacia se incadreaza in limite normale doar motoarele pe motorina sunt ceva mai costisitoare.

dacia

Avantaje 

-          cel mai bun prêt de achizitie din clasa sa

-          echipate cu motoare Renault fiabile

-          Portbagaj incapator

 

Dezavantaje

-          Devalorizare ridicata in timp

-          Modele mai vechi nu erau foarte apreciate dpdv al designului

 

(P) Ti-ai echipat masina de iarna? Anvelopa iarna Goodyear UltraGrip 8 195/65 R15 91T la 256 lei ---> http://bit.ly/YGenNj

 

Opel

Pe locul 2 in clasementul nostru se claseaza marca germana Opel. Cel mai de success model al lor, Astra este un adevarat campion al fiabilitatii. Pretul de achizitie este cel mai bun din clasa sa, daca ne gandim ca este in aceiasi liga cu vw golf sau Renault megane. Daca Astra Clasic era privit ca un model simplu si accesibil, in ultima perioada Opel pare sa puna accentual pe design si materialele de foarte buna calitate, modelul Insignia fiind cel mai elocvent.

opel

Avantaje

-          Fiabilitate sporita

-          Prêt bun de achizitie

-          Noile modele au un design foarte placut

 

Dezavantaje

-          Unele modele mai vechi aveau probleme mari cu rugina

-          Este inca considerata o marca low cost

 

VW

Pe locul 3 se situeaza tot o marca nemteasca, este vorba de vw. Principalul motiv pentru care ocupa locul 3 este dat de pretul destul de mare de achizitie. Modelul lor cel mai de success – Golf este recunoscut pentru fiabilitatea ridicata. Modelul Passat se mai bucura de un mare success printre pasionatii de masini, ca sa nu mai amintim de Beetle sau de celebrul VAN care a fost emblema miscarii flower power din anii 60.

vw

Avantaje

-          Modele populare si fiabile

-          Consum foarte bun chiar si la modele pe benzina

-          Prêt bun la revanzare

 

Dezavantaje

-          Pret ridicat de achizitie

 

Fiabilitatea unei masini se datoreaza in cea mai mare proportie felului in care a fost intretinuta. Reviziile facute la timp si in service-uri autorizate cresc fiabilitatea masinii.

 

Sursa foto : safeauto.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

1 comentariu

  • piese Dacia
    Link la comentariu piese Dacia Marți, 21 Iunie 2016 15:51

    Dacia chiar este fiabila! iar piesele auto pentru o Dacie nu sunt foarte scumpe, mai ales daca incercati sa le cautati si online, veti vedea ca merita toti banii, scond hand sau din dezmembrari, decat cele noi!

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.