El a precizat că tableta va fi astfel configurată încât să se poată conecta la platforma specială dedicată învățământului la distanță organizat de UBB, iar materialele didactice să poată fi descărcate de către studenți. De asemenea, va dispune de cameră foto/video, pentru a putea permite studenților să participe la teleconferințele organizate de profesori. Cu ajutorul acestor dispozitive, reprezentanții universității clujene speră să sporească interactivitatea și performanța învățământului netradițional.
”Tabletele vor rămâne în proprietatea studenților după finalizarea studiilor. Prețul lor este inclus în taxele de studiu pe care trebuie să le achite studenții și masteranzii și care se situează între 2.000 și 3.000 de lei pe an pentru nivel de licență și 2.500 și 3.500 de lei pe an pentru masterat”, a spus Marcel Pop.
El a declarat că prin aceste măsuri, universitatea clujeană încearcă să își consolideze statutul de lider național în domeniul învățământului netradițional. În prezent, aproximativ o treime din totalul studenților din România la învățământul la distanță sau fără frecvență studiază la UBB. ”Astfel de forme de învățământ sunt oferite de 11 din cele 21 de facultăți ale universității noastre”, a spus Marcel Pop. El a mai spus că UBB va încerca să dezvolte o formulă de parteneriat cu o universitate germană, cea din Hagen, care are 80.000 de studenți, toți la distanță.
Sursa: romanialibera.ro