Se cauta chineza, germana si rusa printre studenti

Scris de 

De multe ori ai stat pe gânduri atunci când venea vorba să alegi un curs facultativ de limbă străină. Decizia era greu de făcut, iar tu habar nu aveai despre care erau avantajele să înveți chineza sau să îți chinui existența cu studiul limbii ruse. Campuscluj.ro îți aduce la cunoștință care sunt cele mai căutate limbi străini și din ce motive.

 

Limbile străine vorbite în țările cu o economie puternică sau în plină ascensiune au devenit, în ultimii ani, cele mai căutate de către studenții români. Astfel, limbi ca rusa, germana și chineza sunt doar câteva dintre cele pe care tinerii aleg să le învețe pentru a lucra în multinaționale, uneori chiar și peste hotare.

 

Conform reprezentanților Centrului de Limbi Străine Ariel din Bucuresti, citați de Evz.ro, germana este tot mai solicitată în ultimii ani, ajungând la același nivel cu engleza. "Motivația cursanților vine din faptul că multe dintre companiile străine de la noi oferă un spor de limbă la salariu". Alte limbi străine cautate sunt suedeza și olandeza, în special în cazul viitorilor medici.

 

Centrele de limbi străine, precum cel al Universității București, eliberează Certificate Europene Lingvistice, utile liceenilor, întrucât pot înlocui una dintre problele de la examenul de bacalaureat. "Ministerul Educației recunoaște pentru Bac doar certificatul în engleză, dar am înțeles că și alte certificate vor putea fi echivalate în curand", au declarat coordonatorii centrului.  

 

Tu ce limbă străină plănuiești să studiezi? Spune-ne și nouă printr-un comentariu?

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: languagealliance.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook