In septembrie, la UBB, incep inscrierile la doctorat

Scris de 

Anul acesta înscrierea candidaților la concursul de admitere la doctorat se face la Institutul de Studii Doctorale, în zilele lucrătoare (de luni până vineri), între orele 09:00 - 15:00, începând cu 1 septembrie 2014. Ea se încheie în 5 septembrie 2014 la ora 15:00.

Studiile universitare de doctorat reprezintă cel de-al III-lea ciclu de studii universitare si permit dobândirea unei calificări de nivelul 8 din Cadrul European al calificărilor pentru învăţare pe tot parcursul vieţii (EQF/CEC) şi din Cadrul Naţional al Calificărilor. Admiterea la studiile universitare de doctorat se face pe baza unui concurs organizat de Universitatea Babes-Bolyai, prin Institutul de Studii Doctorale. Înscrierea la concursul de admitere la studii universitare de doctorat se poate face indiferent de domeniul în care candidatul a obţinut diploma de licenţă şi cea de master.

 

Indiferent de domeniu, concursul de admitere la doctorat constă din cel puţin două probe:

a. o probă scrisă de specialitate, pe baza unei tematici anunţate de conducătorul de doctorat cu cel puţin două luni înainte de data desfăşurării concursului de admitere;

b. un interviu în cadrul căruia se analizează preocupările ştiinţifice/artistice ale candidatului, aptitudinile lui de cercetare/creaţie artistică şi tema propusă pentru teza de doctorat.

În funcţie de specificul domeniului, pot fi prevăzute în cadrul concursului de admitere la doctorat şi alte probe (chiar eliminatorii), la solicitarea conducătorilor de doctorat titulari şi cu acordul consiliului şcolii doctorale. Pentru a vedea locuri disponibile anul acesta click aici.

 

DATE IMPORTANTE

Perioada de înscriere la concursul de admitere: 01 – 05 septembrie 2014
Desfăşurarea probelor din cadrul concursului de admitere: 08 – 19 septembrie 2014
Confirmarea ocupării locurilor 22 – 26 septembrie 2014
Înmatricularea ca studenţi-doctoranzi (începerea programului de doctorat) 01 octombrie 2014

 

Sursa: doctorat.ubbcluj.ro

Sursa foto: sorinplaton.wordpress.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.