Noi cercetari la USAMV aduc universitatea clujeana pe culmi europene

Scris de 
Debutul acestui an vine doar cu vești excelente pentru USAMV Cluj, iar noi suntem mândri de asta. De data aceasta, felicitările vin pentru noi descoperiri în cadrul aceste prestigioase instituții.
Programul european COST (European Cooperation in Science and Technology) urmărește realizarea la nivel European a unor rețele de cercetare inovatoare, interdisciplinare, care să faciliteze schimbul de cunoștințe între cercetătorii din Europa și să dezvolte legături mai strânse între aceștia, în scopul angajării cercetării europene în noi perspective, element esențial pentru dezvoltarea științifică, tehnologică, economică, culturală și societală a Europei. 
 
Un cercetător din cadrul Facultății de Medicină Veterinară (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca) a reușit performanța de a câștiga un prestigios proiect interguvernamental european COST, axat pe coordonarea cercetării în domeniul bolilor vectoriale. Rețeaua coordonată de conferențiarul Andrei Mihalca include la ora actuală peste 100 de cercetători din 32 de țări. 
 
Proiectul COST EurNegVec se va derula pe o perioadă de 4 ani, timp în care se estimează că se vor organiza 7 școli de vară, 4 conferințe internaționale și cca. 100 de mobilități ale tinerilor cercetători, toate finanțate din bugetul programului. Succesul USAMV Cluj-Napoca este cu atât mai important, cu cât din cele 1100 de proiecte COST derulate de la lansarea programului, EurNegVec este cel de-al doilea coordonat de către o instituție din România. 
 
În luna aprilie a acestui an, USAMV Cluj-Napoca va găzdui și prima întâlnire a consorțiului, unde sunt aștepați circa 90 de participanți din 28 de țări. 
 
Sursa: edumanager.ro
Sursa foto: idcluj.usamv.ro
 
 
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.