Jaxx Rock Battle: prima seara

Scris de 

Și, bătălia a început: chitarele au fost acordate, soliștii și-au încălzit vocea, toboșarii și-au cumpărat noi bețe, iar bass-urile au început să bubuie. Doar că, nu chiar atât de tare. Ediția anului acesta a Jaxx Batle Rock, este una...acustică. Așadar, fără sunete bruiate, și solo-uri de suflet, care te topesc încet.

Cine, cine, cine concurează acest an?
17 trupe!

Pentru ce?
1000 de euro! Plus încă patru premii oferite de către juriu, candidaților preferați.

Pentru cât timp?
6 săptămâni!

Unde?
în Jaxx, evident!

  

Whoa!

 

În prima seară a concursului, adică 5 martie, au concurat primele trei trupe din concurs, și anume:
Green Tree (din Bistrița)
Sky Swallows Challenger (din Cluj)
Natif (Cluj).

 

Aceștia, precum și următoarele trupe, au fost (și vor fi) jurizați de către Aminda (din trupa Art's Cool), Costi Cămărășan (din trupa Compact), Patriciu Pop (Bigtime Production) și Andrei Kuki Balogh (Clujul Cultural).

 

IMG 8306

 

Așadar...juriu fain, trupe faine, audiență faină.

 

Prima trupă care a concertat, a fost Green Tree. Din păcate, aceștia au avut doar 3 piese, dintre care doar doua erau ale lor, una fiind cover de la Coma. Din păcate nu au avut o audiență atât de ridicată, poate și din cauza faptului că au fost primii, dar probabil că și linia melodică, fiind una sensibilă, nu a atras așa de mult.

 

IMG 8309

 

Următorii, au fost Sky Swallow Changer, care au cântat 5 melodii, toate proprii. Ritmul s-a schimbat complet, fiind muuuuult, muuult mai alert. S-a simțit o schimbare și în cazul publicului, care a devenit parcă mai numeros. Și...a apărut și nevoie de țopăială. Dar, no, cum e acustic, nu prea ... poți. Dar, din fericire, acesta nu a fost un impediment pentru public.

 

IMG 8385

 

În loc de încheiere, au urmat cei de la Natiff, care au făcut și show. Ritmul lor a fost total diferit față de prima trupă, fiind extrem de alert, poate puțin prea, pentru acoustic. Au încercat să alterneze piesele vesele, cu cele mai chill, mai de suflet. Au fost printre singurii care și-au prezentat toți membrii pe scenă, și singurii care au avut peste 5 piese...proprii (am pierdut șirul, la un moment dat).

 

IMG 8399

 

Și...au fost și preferații publicului.

 

IMG 8472

 

La final, juriul a urcat pe scenă, în ordinea inversă de cum au fost prezentați pe afiș, și cu toții au avut doar cuvinte de laudă legate de trupe, plus încurajări și sfaturi, precum "tot ce faceți....să fiți cât mai profesioniști" sau "dacă aveți multă bucurie în cântat, veți face diferența". De criticat, nu prea au criticat. Aminda a fost probabil singura care a punctat câteva greșeli. Dar și acelea, au fost prezentate elegant și ireproșabil.

 

La final, a avut loc și votarea, adică publicul + juriul, iar rezultatele arată cam așa
Green Tree: 176
Sky Swallow Changer: 190
Natif: 307

 

Așadar, Natif merge în finală! Felicitări tuturor concurenților, au făcut o treabă minunată.
Iar întreaga seară a fost super-duper-awesome.

 

Pe...săptămâna viitoare!

 

 

foto: Andrei Giurgiu

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.