Alege JOB-ul perfect: top 3 din diferite domenii

Scris de  Sep 10, 2014

Fie că vorbim de locuri de muncă ori de viața în general, pornește întotdeauna de la întrebari simple, nu te complica în reflexii filozofice căci altfel riști să fii descurajat rapid. Întreabă-te care e scopul tău și de ce ești aici. În surprinzător de multe cazuri, răspunsurile venite în urma unor întrebări simple sunt cele care duc cu adevărat la împlinire. Și pentru asta cel mai ușor e când ai opțiuni diverse. Diferite domenii, diferite orașe. Elimină ce crezi că nu ți se potrivește și aplică la cele care îți trezesc interesul. În definitiv, e vorba de alegeri.

Așadar, alege să îți construiești cariera la care ai visat și să îți creezi un CV model. Alege să aplici la job-uri care te interesează. De fapt, alege locuri de muncă potrivite aspirațiilor tale. Dar pentru început, alege de aici domeniul în care să activezi:

 

Recrutare:

București, Brașov, Cluj, Iași, Suceava. OSF Gloval Services caută, în câteva dintre marile orașe ale țării, colegi care la rândul lor să caute alți viitori colegi. Asta înseamnă să fii HR Recruiter. Asta și să îți placă oamenii, să fii mereu curios în legătură cu aceștia și să știi să combini și partea birocratică. Concret, cei de la OSF au nevoie de o persoană cu experiență în domeniu, care să știe cum să facă un screening corect, să țină un interviu și să mențină legături pe termen lung cu diferite tipuri de candidați, prin diferite canale. Practic, nu vei mai utiliza platforma SmartDreamers să aplici la locuri de muncă ci vei adauga chiar tu joburi la noi. 

 

Și Guided Knowledge e în căutare de un Reprezentant HR pentru București. Compania este într-o fază de expansiune iar tu vei crește odată cu ea. Așa cum spune chiar anunțul, au nevoie ca tu să fii o persoană foarte flexibilă, care să gândească din mers. În rest, dacă vorbești bine de tot limba lui Shakespeare, destinul ți-e mai favorabil decât celebrelor personaje ale scriitorului.

 

După primul anunț, al celor de la OSF, ieșenii cu înclinații pe partea de Resurse Umane mai au altă opțiune. Cei de la Veo WorldWide Services își doresc un coleg pe postul de Recrutor și nu cer mai mult de un an experiență în domeniu. În schimb, franceza ta trebuie să fie de nivel mediu și principalele abilități să fie concentrate pe comunicare și analiză. Ce vei face, mai exact? Vei posta anunțuri cu locuri de muncă pe diferite site-uri de specialitate, vei identifica candidații eligibili, vei pregăti short-list-ul și vei susține interviuri cu ei, pentru ca mai apoi să îți poți da seama pe care dintre aceștia ți-i dorești ca viitori colegi.

human-resources-terms

 

Vânzări:

Cei de la Maris MTM îți propun să fii tu cel care îi ajută pe acei bărbați să fie atât de eleganți. Asta presupune job-ul de Key Account – Consultant Vestimentar iar ție ți se cere să te folosești la maximum de pasiunea pe care o ai în domeniul vestimentației masculine. Engleza și româna trebuie să fie la un nivel ridicat, pentru a te putea folosi de ele atunci când va veni vorba despre oferirea unei experiențe de cumpărare memorabilă clienților. După cum probabil intuiești, va trebui să identifici nevoile și așteptările acestora și să le oferi o consiliere personalizată atât de minunată încât dezvoltarea unei relații pe termen lung să fie doar o formalitate.

 

Câți dintre noi, pe când eram mici, nu ne trezeam nerăbdători să punem mâna pe ceașca fierbinte, plină cu Nesquick? Nestle, producătorul îndrăgitei băuturi, vrea să pună mâna pe un After Sales and Technical Coordinator bun, în București. Și pentru că nostalgicii Nesquick-ului au crescut, brandul din care vei face parte va fi Nespresso, brand născut dintr-o poveste simplă dar revoluționară: permite oricui să creeze ceașca perfectă de cafea espresso. Așadar, pentru a te plia pe cerințe, trebuie să ai cunoștințe despre sistemele și aparatele de cafea, să te descurci cu partea tehnică, să ai abilități de negociere și să fii un bun organizator. Dacă ai și experiență în After Sales and Service pentru aparatele de cafea sau cele electrice, atunci pornești cu un avantaj important.

 

Părăsim puțin capitala și alegem ruta Timișoara – Cluj Napoca, orașe în care TNT face angajări în domeniul vânzărilor. Cerințele pentru Agentul de Vânzări pe care și-l doresc sunt accesibile, în sensul că vor ca tu să ai un an experiență în vânzarea prin telefon, excelente abilități de comunicare și să fii pregătit ca aceste abilități să le folosești în raport cu persoane de nivel managerial. Cunoașterea limbii engleze mai este necesară iar la partea de operare PC suntem siguri că nu ai probleme.

 

IT:

Salariu atrăgător, birouri moderne, echipă faină. De asta se ocupă prietenii noștri de la Expressoft Technology. De ce te vei ocupa tu? C/C++, Objective C și Xcode. Plus cunoștințe de SQL, API, JSON și WCF. Recrutarea se face la nivel național, așadar nu contează din ce colț al țării ești. Important e să te preocupe sistemul de operare al mult cunoscutului iPhone, pentru că o să fii iOS Developer, și să îți dorești să lucrezi în București, căci acolo sunt birourile despre care vorbeam la începutul anunțului.

 

Apropo de telefoane, Alcatel – Lucent, cunoscuta companie care oferă servicii în industria telecomunicațiilor, are active poziții în partea de vest a țării, mai exact în orașele Arad, Oradea și Timișoara. Locul de muncă este de Hardware Test Engineer și e nevoie ca tu să ai 3 ani experiență în domeniu. O să ai destul de multe responsabilități dar beneficiile vor fi pe măsură. Conform reprezentanților companiei, nu ți se promite un job ușor dar cu siguranță satisfacțiile de a face parte dintr-o echipă care construiește viitorul în tehnologia telecomunicațiilor vor echilibra cu mult balanța.

 

Ubisoft, o companie cu peste 6700 de angajați, pare să nu se oprească cu recrutările aici. Dacă ești din București, îți place design-ul și ai un portofoliu mișto, construit în cel puțin trei ani, timp în care design-ul și-a predat armele în fața ta și a rămas fără secrete, atunci trebuie să știi mai multe despre anunțul celor de la Ubisoft, cel de User Interface Artist. Salariul e motivant și, în plus, vei avea și bonusuri direct proporționale cu performanțele pe care le vei atinge. Și nu, nu doar atât. Plus bonuri de masă și acces nelimitat la fitness sau diverse alte forme de relaxare. Click pe numele job-ului, aplică și profită de beneficiile acordate!

Job-IT

 

Financiar:

Ne facem calculele referitoare la domeniul financiar ghidați de senzația că în scurt timp mersul la mare va trebui amânat pentru câteva luni. Așadar, Constanța. Raiffeisen BANK are nevoie de un Ofițer de Cont care să promoveze și să participe activ la vânzarea produselor și serviciilor PF, în conformitate cu standardele de calitate ale băncii. Pentru asta trebuie să știi mai multe despre instrumentele de plată de credit și debit în RON, să fii familiar cu ordinele de plată și să nu ai impresia că cercul comercial are legătură cu geometria. Experiența ta în domeniul financiar – bancar combinată cu vânzările poate face cu adevărat diferența.

 

Noii noștri prieteni de la Genpact vin și ei cu un anunț foarte interesant. E vorba de Jr. Accountant pentru Cluj-Napoca care să stăpânească bine de tot limba germană. Partea mișto e că Genpact, liderul mondial în serviciile de outsourcing, nici măcar nu impune ca abilitățile tale în contabilitate să fie un must have. De ce? Pentru că îți vor oferi training-uri atât de complexe încât vei deveni tu însuți un expert.

 

Încheiem topul în Capitală, unde Banca Transilvania se întreabă cum stai pe partea de analiză financiară. Vei fi, așadar, Analist Credite Corporate iar principala cerință este să ai trei ani experiență în domeniul analizei financiare a companiilor. Sigur, reprezintă un avantaj experiența ta în cel bancar, dar nu este un criteriu eliminatoriu. În schimb, capacitățile de sinteză a indicatorilor financiari și buna organizare și planificare trebuie să fie nelipsite din abilitățile tale.

 

Ca ultim sfat pentru topul din această săptămână, alege să descoperi și alte opțiuni! Cât despre noi, alege-ne ca prieteni sau ca parteneri. Alege SmartDreamers!

 

Sursa foto: buzznews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.