Painea se ieftineste, alcoolul se scumpeste!

Scris de 

Luna septembrie vine cu noi modificări de prețuri, dintre care unele îi afectează direct și pe studenți. Cele mai importante creșteri ar fi la alcool și la biletele de tren, iar pâinea se va ieftini, conform noii ordonanțe de modificare a Codului Fiscal.

Astfel, TVA-ul va scădea de la 24% la 9% în cazul produselor de panificație (în această categorie intră toate tipurile de pâine, cornuri, covrigi și baghete).

 

Într-un comunicat al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România se arată faptul că prețurile de la raft vor scădea cu același procent cu care va scădea cota taxei, dar acesta ar fi doar un pas în demersul lor: ”Ne exprimăm speranța că această măsură va fi urmată de reducerea taxei pe valoarea adăugată la toate produsele, în așa fel încât să se relanseze creșterea economică care a avut atât de mult de suferit printr-o cotă mare de TVA”, motivează AMRCR.

 

Să trecem și la veștile mai puțin bune. Pentru a acoperi gaura provocată de această reducere, Guvernul a decis creșterea accizelor la alcool și introducerea accizelor la produsele de lux.

 

Să recunoaștem, majoritatea nu avem iahturi, blănuri naturale sau arme de vânătoare, deci nu ne afectează această schimbare. Totuși, alcoolul este un subiect sensibil pentru studenți (care vor să bea mult și ieftin). Se pare că acciza la alcool va ajunge la 1.000 euro/ hectolitru, față de 750 de euro cât era până acum.

 

De asemenea, începând cu data de 1 septembrie, au crescut și prețurile la biletele de tren. CFR a scumpit biletele pentru trenurile Regio cu valori cuprinse între 10 și 50 de bani, iar pentru cele InterRegio cu până la 10%. De exemplu, un bilet la clasa a II-a de la București la Cluj-Napoca va costa 94,5 lei (în loc de 85,7 lei), iar de la București la Timișoara va costa 105 lei (față de 95,1 lei).

 

Prețurile biletelor pentru InterCity vor rămâne neschimbate.

 

Sursa foto: foodstory.ro

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.