O echipa de studenti de la UBB a fost selectionata in finala internationala Imagine Cup, din SUA

Scris de 

Știm toți că suntem un popor inteligent, în susținerea acestei afirmații vine și echipa formată din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa și Rareș Urdea, mentor Dan Suciu, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care au reușit performanța de a se afla printre cele 35 de echipe de studenţi din toată lumea, selectate în finala competiţiei Imagine Cup.

Microsoft a anunțat cele 35 de echipe finaliste ale celei de-a XII-a editii Imagine Cup, etapa globală, ce va avea loc în Seattle, SUA, în perioada 29 iulie – 2 august, şi printre acestea este şi o echipă de studenţi români. 

 

Imagine Cup este un program cheie al inițiativei Microsoft YouthSpark, prin care compania creează oportunități pentru 300 de milioane de tineri în întreaga lume în intervalul 2012-2015.
Echipa Cluj-Napoca reprezintă România în secțiunea World Citizenship cu proiectul sMilestone.
Scopul principal al aplicației lor este de a oferi o modalitate flexibilă, profesionistă și distractivă de a menține programul de exerciții de recuperare a pacienților, fără efectele psihologice negative întâlnite în sălile de recuperare fizică.

 

Studenții finalişti vor concura în cadrul categoriilor Innovation, Games și World Citizenship pentru o șansă de a câștiga 50.000 $ și o experiență de tip boot-camp pentru a-și dezvolta proiectele mai departe. Echipele câștigătoare ale celor trei categorii vor beneficia de mentorat și susținere în dezvoltarea proiectului propriu din partea Microsoft și a experților din industrie din cadrul Microsoft Ventures, Microsoft YouthSpark și PAX.

 

Cele 35 de echipe finaliste au devansat 150 de echipe participante în etapele regionale din întreaga lume și se vor prezenta în fața juriului cu proiecte cu un mare potențial de business, acumulând cunoștințe, dezvoltându-și abilitațile tehnice și având ocazia de a câștiga premii în valoare de 1 milion de dolari.

 

La finala globală din data de 1 august, finaliștii își vor prezenta proiectele în fața membrilor juriului format din Satya Nadella, CEO Microsoft, Hadi Partovi, Co-Fondator Code.org, Erik Martin, General Manager Reddit, precum și alți reprezentați din industria IT.

 

Sursa: http://www.cariereonline.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook