Cum sa alegi o rindea elecrica potrivita pentru tine?

Scris de 

Dacă lucrezi cu lemnul însemană că rindeaua elecrică este unealta indispensabilă pe care ai da oricât numai să își facă treaba bine. Dar acum tehnologia a evoluat iar piața este foarte competitivă și în acest domeniu, de aceea poți să alegi să investești într-o rindea buna la pret mic, care poate face toti banii din lume.

Rindeaua elecrică este destinată operațiunilor de rindeluire manuală a meterialelor lemnoase, la finisarea ferestrelor sau a ușilor, precum și a celorlalte elemente din lemn.

Cum alegi o rindea electrica

- Alimentarea: există două tipuri – cu alimentare de la priză sau cu acumulator. Cea cu cablu va avea întotdeauna mai multă putere, dar dacă aveți nevoie de o rindea portabilă, atunci cea cu acumulator este cea potrivită.

- Spectrul de folosire: cea cu spectru larg de folosire, inclusiv colțuri și finisaje este cea recomandată, deoarece se pliază mult mai bine necesităților din acest domeniu. Pentru lucrări care necesită o finețe deosebită este cel mai bine să foloseți rindeaua pentru finisaje, dar aceasta nu îți va permite să îndepărtezi surplusul grosier de material.

- Rindele manuale sau de banc. Primele sunt destinate folosirii medii, pentru finisaj și rotunjit muchii. Este mult mai ușoară și ușor de manevrat, față de cele de banc, care sunt potivite pentru rindeluirea unor cantități mari de lemn.

- Puterea, numărul de cuțite și viteza. Puterea unei rindele manuale bune variază între 300 și 900 W, față de una de banc care are minim 1000W. Numărul ideal de cuțite este de 5 sau mai mare. Iar viteza trebuie neaparat să fie reglabilă.

Cei mai cunoscuți producători de rindele electrice sunt: Bosch, Skil, Einhell, Makita, pentru cele manuale si Metabo, Stern, Bernardo, DeWalt sau Scheppach. Dacă două rindele au cam aceleași caracteristici, dar prețul diferă considerabil, cel mai probabil că cea mai ieftină este destinată lucrărilor hobby, iar cea mai scumpă pentru întrebuințare profesională.

Sfat important: cercetează cu atenție piața și caracteristicile rindelelor pentru a o alege pe cea optima, care se potrivește cel mai bine necesităților tale, dar, în același timp, se și încadrează în bugetul de care dispui.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.