Cum alegem corect carucioarele pentru copii

Scris de 

 

Marea majoritate a studentilor nu se gandesc inca la carucioare pentru copii dar sunt si unii care aleg sa devina parinti inca din perioada studentiei. Deoarece alegerea caruciorului este una din primele preocupari ale viitorilor parinti, iata ce ar trebui sa stii atunci cand alegi carucioarele de pe internet :

Sa fie rezistent

Avand in vedere ca cel mic isi va petrece mare parte din timp in carucior si acesta va fi folosit la plimbarile in parc, prima caracteristica a lui este rezistenta :

  • Cadrul  sa fie dotat cu sisteme de prindere rezistente, astfel incat sa fie stabil;
  • Hamul sa aiba centuri de siguranta, cu 5 puncte de prindere (protectie pentru umeri, picioare, talie);
  • Bara frontala de protectie - care este adesea metalica si trebuie sa fie imbracata in materiale textile moi, astfel incat copilul sa nu se raneasca in ea;

Sa aiba accesoriile necesare

Faci o afacere mai buna, daca achizitionezi caruciorul cu accesorii. Dintre cele mai importante amintim :

  • husa de ploaie
  • plasa pentru tantari 
  • umbrela sau copertina de soare

Unele carucioare au si genti pentru scutece (biberon, suzete, etc), care se agata de cadrul acestora, sau un cos pentru bagaje amplasat sub carucior, ce poate fi foarte util in momentul in care mergeti la cumparaturi sau luati cu voi jucarii pentru plimbarea in parc. Unele carucioare au si un suport pentru pahar sau biberon pe manerul carutului, foarte util, mai ales ca mainile va sunt de multe ori ocupate.

Sa fie usor de manevrat

Daca trebuie sa urci scarile sau este nevoie sa-l transporti cu masina, manevrabilitatea unui carucior este foarte importanta, deoarece unele carucioare pot fi grele. Asigura-te ca poti strange si desface usor caruciorul.. Daca folosesti liftul, asigura-te ca ai un carucior care incape in lift – modelele mai vechi de lifturi sunt destul de inguste, asa ca e un lucru important de luat in considerare.

Tipuri de carucioare

Exista mai multe tipuri de carucioare din care poti alege, fiecare avand o serie de avantaje si dezavantaje:

Carucioare Reversibile sunt in general rezistente si potrivite pentru nou-nascuti daca scaunul se poate regla astfel incat sa stea si in pozitie orizontala. 

Carucioare 2 in 1 si 3 in 1 au avantajul ca dispun de foarte multe functii.

Carucior pliabil tip umbrela este usor de strans si de montat la loc si este ieftin. La dezavataje notam ca nu stau prea bine la capitolul suspensii.

Carucioare sport au roti gonflabile, ca cele de bicicleta. Acestea permit transportul copiilor pe orice tip de teren.

Carucioare duble sau triple pentru gemeni si tripleti pot fi in tandem (unul in spatele celuilalt) sau laterale (side-by-side). Bineinteles ca sunt putin mai greu de manevrat datorita dimensiunilor lor, dar pentru gemeni si tripleti sunt articole absolut necesare.

Sursa foto : unadonna.it

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.