Pasi marunti spre o cariera de succes – cum devii profesionist

Scris de 

Pe lângă o facultate bună, o viață liniștită și fericită, mulți dintre noi își doresc o carieră de succes. Noi vă sugerăm câțiva pași pe care trebuie să-i urmați:

 

Creează-ți propriul stil

Alege-ți câteva piese vestimentare care să te reprezinte și care să adauge o notă de distincție garderobei tale. O eșarfă fină, multicoloră, sau o bijuterie deosebită; un papion sau o cravată cu un pattern ieșit din comun pot fi amprentele tale vestimentare: cu un accesoriu aparte adăugat la ținuta ta zilnică vei părea mult mai cizelat și, cu siguranță, vei ieși în evidență. Poate multora nu le va plăcea stilul tău. Tu trebuie să-l porți cu încredere și să te simți bine în pielea ta.

 

Fii la curent cu lectura potrivită

Abonează-te la toate publicațiile care țin de munca ta și ai grijă să le înșiri pe birou sau să fii vazut cu ele. Ținând pasul cu noile apariții din domeniul tău, vei părea mult mai preocupat de cariera ta și mai competent! Nu te limita când vine vorba de a face lucruri extra. Distribuie pe rețeaua ta de socializare orice articol sau știre din domeniul tău. Acceptă provocarea de a răspunde la postări din anumite forumuri care au ca subiect de discuție elemente din aria ta de expertiză. Fii activ în orice activitate care implică domeniul tău și arată și altora de ce ești pasionat.

 

Lucrează-ți cunoștințele

Daca ești un împătimit al tehnologiei sau specialist în restaurante, fă în așa fel încât să afle toată lumea: dacă cineva își caută un laptop, sugerează-i câteva mărci și locurile de unde l-ar putea cumpăra. Vei fi poreclit „expert” și toată lumea va veni la tine să-ți ceară sfaturi. Fii întotdeauna deschis în a oferi indicații și în a împărtăși din cunoștințele pe care le deții.

 

Investește în dotări

Pentru o carieră stralucită trebuie să ai cel puțin un accesoriu de birou care „să dea bine”: un stilou de argint șic sau o agendă electronică plată, de ultimă generație. Când te vei prezenta la o ședință astfel echipat, vei părea foarte bine organizat. Demonstrează că ești pasionat de ceea ce faci nu doar prin abilitățile tale practice, ci și prin ceea ce ai. Fii mereu gata să iei notițe și să înveți ce e mai bun de la alții. Pune în aplicare fiecare lucru mărunt care ți se pare bun și practic și consideri că s-ar potrivi și în munca ta.

 

Sursă foto: gandeste-pozitiv.ro

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.