Cum te ajuta Chrome sa fii mai eficient

Scris de 

Petrece suficient timp din facultate în departamentul IT și cu siguranță vei auzi discuții legate de browsere de internet: dacă să folosești Chrome sau Safari, de ce Firefox e subapreciat și de ce Internet Explorer a devenit asa de neimportant.  Există argumente pro și contra pentri fiecare browser. Chiar și așa, la sfârșitul zilei, tot ceea ce ai nevoie e să lucrezi la lucrările și temele tale, să accesezi Facebook-ul și să înveți, așa că ce contează care din browsere îl folosești?

 

Vreau să punctez că întrebarea nu este care browser să îl folosești ci cum să îl folosești. Iată câteva sfaturi în ceea ce privește utilizarea browser-ului Google Chrome, dar aceasta se poate aplica și la celelalte. 

 

Extensii

Extensiile sunt ca niște aplicații pentru browser-ul tăuș există mii de extensii disponibile pentru aproape fiecare utilizare. Prin instalarea și utilizarea unora dintre ele, poți face Chrome mult mai funcțional si mai rapid la orice ai nevoie mai des online. 

Unele extensii ca Pinterest, Amazon Wish List și Evernote, conectează browser-ul la servicii și produse pe care le folosești înafara rețelei. Altele, cum ar fi Adblock și Google Translate, modifică conținutul web pe care îl vizualizezi pentru a-l face mai accesibil.

 

Aș recomanda două tipuri de extensii care te ajută să fii mai productiv:

1. Extensii Tab (cum ar fi Tab Bundler): folosit pentru a crea grupuri de file asociate cu anumite proiecte, cum ar fi o lucrare de cercetare, comparații între telefoane sau o prezentare și sursele necesare. Acestea te vor ajuta să fii mai organizat.

2. Distraction Controls (cum ar fi Web Timer): folosit pentru a limita cantitatea de timp petrecută pe anumite site-uri care îți distrag atenția și pentru a-ți oferi o imagine de ansamblu asupra site-urilor unde îți petreci cel mai mult timp online.

 

Utilizatori

Chrome are o opțiune care permite mai mulți utilizatori pe același browser. În timp ce pare a fi potrivit pentru familii sau persoane care împart un calculator acasă este benefic și pentru tine, dacă ai mai multe "personalități online". 

Dacă lucrezi, studiezi sau participi la cursuri online, poate fi util să creezi un profil Chrome potrivit numai pentru afaceri sau școală. Poți accesa cele mai relevante marcaje și poți să-ți instalezi o extensie care blochează anumite site-uri și ai posibiltatea să îți creezi locul tău propriu și personalizat de lucru. 

În schimb, s-ar putea să te decizi să ai un singur profil pe care să-l folosești pentru orice. Chiar și așa, acesta te va ajuta să îți organizezi mai bine timpul petrecut pe internet. 

 

Aplicații, Bookmarks și Bookmarklets 

Acestea sunt grupate împreună pentru că mulți oameni le folosesc deja sau, cel puțin, știu cum funcționează. Aplicațiile Chrome pot fii accesate doar făcând clic pe link-ul din stânga de din partea dreaptă a barei de marcaj. Este un loc perfect pentru a pune link-uri  la calendar, bucătărie, cărți citite sau alte utilități online. 

Bookmarks și bookmarklets sunt specifice pentru site-urile pe care le vizitezi cel mai des, ajutându-te să salvezi timp și efort. 

 

Sursa foto: hackcollege.com

 

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.