Cum sa redevii copil in 6 pasi simpli

Scris de 

Esti student deja, ai invatat sa te descurci cu plata facturilor, chirie, transport, deja simti ca lumea are asteptari mari de la tine si capeti din ce in ce mai multe responsabilitati. E un lucru normal, dar stii ca uneori te poti lasa coplesit de viata de adult, ca sa-i zicem asa. Si atunci ti-e dor sa fii copil, sa nu mai ai nicio grija si sa uiti de toate problemele care te apasa.

Ei bine, incearca una dintre metodele descrise mai jos si te vei simti din nou ca un copil! Esti pregatit?

 

1. Joaca-te!

Da, ai auzit bine. Lasa Facebook-ul sau site-urile de stiri pentru „cei mari” si intra pe site-uri de jocuri online (iar aici nu ma refer la poker sau Dota, ci la micile placeri din copilarie: jocuri cu bile, jocuri de logica, jocuri Barbie, etc.)

 

2. Uita-te la desene animate

Aminteste-ti de Tom si Jerry, Scooby Doo si restul desenelor pe care le priveai fascinat in copilarie, cauta-le pe net sau da un play pe Cartoon Network. Te vei simti din nou ca la 5 ani si vei rade pe saturate.

 

Mancare ca in copilarie 

Mananca deliciile pe care ti le facea mama cand erai mic: gris cu lapte, biscuiti cu dulceata, prajituri sau orice altceva care iti aduce aminte de acea perioada frumoasa din viata ta. Mirosul de mar cu scortisoara care inunda bucataria in zilele de Craciun, bezelele colorate pe care le primeai cadou de la bunica daca spuneai o poezie, profiterolul care iti indulcea dupa-amiezele toride de vara, dupa ce alergai cu orele prin gradina... Readu-ti la viata toate simturile mancand crema de zahar ars, cozonac cu mac sau compot de fructe, cu acelasi zambet inocent pe fata.

 

Fa ceea ce iti place, chiar daca nu are niciun scop final

Poate cand erai mic iti placea sa desenezi, sa citesti carti de aventura, sa construiesti avioane sau broscute din hartie, doar de dragul de a le face. Poate iti placea sa faci un puzzle din cand in cand, sa dansezi balet sau sa scrii povesti fantastice, cu eroi. De ce sa nu o faci din nou?

 

Trateaza viata intr-un mod mult mai simplu, mai optimist, asa cum o face un copil

Lasa deoparte dramele, stresul cotidian, traficul infernal si cozile de la bancomat, uita de barfe, conspiratii, invidie, si pur si simplu bucura-te de faptul ca esti aici si ca poti sa cunosti oameni noi, sa inveti lucruri noi si sa experimentezi emotii si senzatii noi. Redescopera fiecare lucru ca prin ochii unui copil, lasa-te suprins si vei vedea ca totul pare mult mai simplu, e doar o problema de perspectiva.

 

Uite-te in vechile albume foto 

Iti vei aminti o multime de momente frumoase din primii tai ani si vei privi cu nostalgie cat de mult ai crescut, cat de tare ti s-au schimbat trasaturile, culoarea si lungimea parului, caracterul, principiile, etc. Iti promit ca aceasta mica incursiune in trecut iti va fi foarte benefica, pentru a intelege mai bine cine esti acum.

 

Sursa foto : deviantart.net

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.