Castigatorii BattleLab Robotica 2014 si UBBots 2014 au zburat deasupra Clujului

Scris de 

Studenţii clujeni care au ocupat primele locuri la concursurile UBBots 2014 şi BattleLab Robotica 2014 s-au ales şi cu un cadou inedit: un zbor deasupra Clujului şi a împrejurimilor oraşului, oferit de compania Bosch. Unii studenţi au avut şi posibilitatea să vadă cum e să fii la cârma unui avion de mici dimensiuni.

Premiul a fost acordat celor trei echipe câştigătoare ale concursurilor UBBots 2014 (premiul I şi al II-lea) şi BattleLab Robotica 2014, care au făcut roboţi inteligenţi. Ineditul premiu a fost acordat de compania Bosch care a avut reprezentanţi în juriu - specialişti din cadrul departamentului de cercetare şi dezvoltare Bosch din Cluj.

 

„Noi recunoaştem angajamentul extraordinar şi rezultatele impresionante obţinute de studenţi în acest domeniu de studiu. Capacitatea de a lucra în echipă şi motivaţia cercetătorilor sunt elemente decisive pentru succesul activităţii Bosch în cercetare şi dezvoltare. De aceea, dorim să intensificăm colaborarea cu universităţile care au astfel de studenţi pasionaţi de cercetare”, a declarat Roman Sellin, directorul departamentului de cercetare şi dezvoltare Bosch din Cluj.

 

Tehnologiile folosite de studenţi în realizarea roboţilor din cadrul celor două competiţii sunt similare celor folosite de inginerii Bosch din Cluj – cum ar fi: algoritmii de procesare a imaginilor, software-ul embedded sau invertoarele fotovoltaice care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii.

646x404222

 

Sursa: adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.