Un altfel de voluntariat – We Care

Scris de  Mar 02, 2015

Studenția înseamnă mai mult decât formarea intelectuală sau profesională. Reprezintă momentul în care încercăm să ne modelăm și sufletele, să creștem din perspectivă spirituală și să ajungem să fim acei oameni pe care i-am visat de mici. Din fericire, modelele pe care le putem urma sunt multe, diferite și se pot plia pe tot aceea ce ne reprezintă pe noi. Astăzi, Campuscluj.ro  vă face cunoștință cu un astfel de proiect în care putem să ne vedem și sufletele crescând alături de noi. We Care se definește printr-un grup de tineri ce doresc să fie alături de copiii ce sunt internați la secția de Oncologie. În cele două ore cu ei, aceștia încearcă să petreacă un timp de calitate cu ei în care se spun povești, se modelează plastelină, se colorează și se leagă multe și frumoase prietenii cu micuții și famiiile lor.  

De unde a pornit totul și de unde această idee?

Am început cu copiii ce sunt internați la secția de Oncologie și dorim să ne extindem activitatea și la celelalte spitale, iar săptămâna asta am reușit să luăm legătura cu niște prieteni care se ocupă de centrele de plasament din județul Cluj. Ne implicăm în aceste proiecte pentru că suntem conștienți că putem să aducem schimbare în viețile copiilor. Credem că acei copii au nevoie de prieteni, care să le fie alături în clipele dificile prin care trec. Ideea ne-a venit în vara anului trecut, am pus-o în aplicare abia în septembrie când am primit aprobare să mergem la copii. La început am fost patru fete pasionate de a face bine, însă cu timpul am reușit să-i motivăm și pe prietenii noștri care s-au arătat dornici a se implica în proiect. Timpul petrecut acolo, deși este relativ scurt este plin de însemnătate pentru că ne amintește să ne bucurăm de lucrurile simple – bucuria copiilor când modelează plastelină sau colorează este molipsitoare.

 

Campuscluj.ro susține acest proiect de zâmbet și entuziasm. Dacă vreți să luați parte la acest proiect puteți să ajutați prin simpla voastră prezența sau dacă aveți prin casă un set de pixuri/creioane colorate, chiar și acestea sunt binevenite.  

 

We Care a ales zilele de duminică pentru vizită, întrucât în restul săptămânii există o altă organizație care petrece timp cu ei.  

 

Dacă dorești să-i cunoști pe micuții îngerași ești așteptat să contactezi una dintre următoarele adrese:

Mihaela Pop Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Maria Paveliuc Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Luni, 02 Martie 2015 10:38
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.