Voluntariatul in centrele de plasament ti se pare o idee buna? Aplica acum!

Scris de 

Programul educaţional Ajungem MARI lansează un nou apel la voluntariat către oamenii de bine care cred în educaţie şi într-un viitor mai bun pentru copiii din centre de plasament! Prin 3 ore pe săptămână voluntarii le pot oferi copiilor şansa de a învăţa matematica, de a trece examenul de bacalaureat, de a iubi engleza, de a-şi cunoaşte oraşul sau de a vedea primul film la cinema.

 

Proiectul ajută 2.000 de copii din toata tara şi are nevoie de încă 1000 de noi voluntari implicaţi care să meargă săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi şi să le transmită copiilor cunoştinţele lor într-un mod atractiv. Ei pot susţine şedinţe de pregătire şcolară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educaţie pentru sănătate sau educaţie civică. Pe lângă cursuri şi ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieşiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau in parcuri.

 

Se caută voluntari peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, care să îşi dorească să ajute şi să împărtăşească din cunoştinţele şi pasiunile lor. Voluntarii pot fi din toate domeniile pentru că nu e nevoie de experienţă de predare sau în lucrul cu copiii – înainte de începerea activităţilor ei participă la un training despre nevoile copiilor din centre şi metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniţi pe parcurs.

 

Prin întâlnirile lor cu copiii, voluntarii îi ajută să capete mai multă încredere în forţele proprii, să îşi îmbunătăţească abilităţile şi cunoştinţele şi să îşi descopere pasiunile şi ce vor să facă mai departe. Voluntarii primesc în schimb zâmbetele şi îmbrăţişările copiilor.

 

Înscrierea pentru următorul modul de voluntariat (octombrie 2017 – martie 2018) se face până pe 19 iulie prin completarea unui formular online – https://goo.gl/SQie1A şi trimiterea CV-ului cu fotografie la adresa de e-mail menţionată în formular. Pentru organizarea trainingurilor în judeţe este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor. Mai multe detalii pe  www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la orele cu copiii.

 

Citeste si:

---> UTOLD si NEVERSEA cauta peste 2000 de voluntari

---> Iti cauti un job? ---> Targul de Cariere Global este raspunsul 

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.