Metode prin care poti invata mai repede si mai usor

Scris de 

Fiind student, să înveți nu e întotdeauna cel mai plăcut sau ușor lucru. Cu siguranță te-ai trezit de nenumarate ori cu un curs în mână, gândindu-te la cu totul și cu totul altceva. Și pentru că sesiunea se apropie cu pași grăbiți, vrem să te ajutăm cu câteva sugestii despre cum să înveți mai rapid și mai ușor.

 

Care e soluția sa fii eficient în procesul de învățare? Există mai multe soluții dezbătute de foarte multe ori. Iata unele dintre ele, cele mai simple și folosite:

  • Încearcă să nu te aglomerezi pe ultimele zile.  E greu să înveți în timpul anului, însă e bine să te străduiești măcar să acorzi atenție cursurilor. Procesul de învățare va fi mult mai simplu.
  • Sintetizează-ți materia! Citețte o dată toată materia și notează-ți ideile principale. E mult mai ușor să construiești pe un schelet dupa aceea.
  • Folosește culori!  Memoria vizuală e foarte importantă. Colorează-ți fiecare idee principală și încearcă să folosești mai multe culori în momentul în care îți scrii notițele.
  • Invață scriind!  Citești, scrii, citești, scrii. În felul acesta reții mult mai ușor ceea ce ai de învățat.
  • Ia pauze multe! Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese. Nu e chiar așa, însă o dată la 30 de minute e bine să iei o pauză și să faci ceva diferit. Într-o pauză mănânci, într-o pauză bei apă, într-o pauză asculți o melodie, etc. În felul asta, îți vei aminti materia în funcție de acțiunile pe care le-ai făcut în pauza respectivă.
  • Fă asocieri cât mai multe! Dacă ai cuvinte științifice pe care trebuie să le reții, reține-le prin asocieri sau asemănări. 

 

Cam acestea ar fi cele mai simple 6 metode de învățat. Daca știi și altele funcționale, te așteptăm cu sugestii!

 

Sursa foto: eva.ro

 

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook