Ce trebuie sa stie studentii care isi doresc o cariera de artist?

Scris de 

Cariera unui artist poate însemna o adevărată aventură în viața unui om. De cele mai multe ori, talentul și munca nu par să meargă mână în mână cu cu succesul sau cu benefiicile pe care aceste calități se prespune că ar trebuie să le aducă. De aceea, ne-am gândit că ar fi o idee bună să îți aducem la cunoștință câteva sfaturi demne de luat în seamă de la o artistă din Marea Britanie. 

Aceasta a întocmit o listă cu nouă lucruri pe care tinerii care aspiră la o carieră de artist ar trebui să le ştie înainte să pornească pe acest drum. Emily Browne, o masterandă care a finalizat şcoala de arte, crede că nu există, în artă, nicio legătură cu realitatea. Dar cu toate stereotipurile existente, este greu ca tinerii să îşi dea seama la ce tip de carieră se pot aştepta în domeniul artistic. Deşi un artist poate fi talentat şi dedicat muncii sale, el este în mod tragic neapreciat. Din păcate, munca multor artişti capătă valoare numai după moartea lor, scrie Browne în The Guardian. 
 

Browne a făcut o listă cu nouă lucruri pe care un tânăr artist le poate face pentru a avea succes. Dacă ești student, iar visul tău este să ajungi un artist celebru, iată ce ar trebui să știi:


 
1. Un studiu realizat de Consiliul Artelor constată că 41% dintre artişti sunt liber-profesionişti. Contractele temporare de muncă pot face cariera interesantă şi variată, deşi şomajul esre răspândit printre artişti.


 
2. Liber-profesioniştii îşi gestionează cu atenţie bugetul. Fiind independent înseamnă că nu vei avea pensie, nu ai vacanţa plătită şi nici nu primeşti concediu maternal. Situaţiile neprevăzute, precum boala sau apariţia unui copil, presupun o planificare financiară.


 
3. Artiştii se auto-promovează. Mulţi îşi expun lucrările pe Facebook, Twitter, Tumblr şi LinkedIn, precum şi pe site-urile lor proprii. Având o prezenţă online bună îi poţi convinge pe potenţialii angajatori că eşti auto-motivat şi ai cunoştinţe digitale, respectiv eşti activ social.


 
4. Artişti iubesc socializarea. Evenimente din lumea artei sunt echivalente cu vânătoarea de locuri de muncă, dar cu mai puţin deranj şi cu mai multă băutură. Fie că eşti în căutarea unui serviciu sau încerci să avansezi în carieră, evenimentele de socializare îţi oferă şansa de a întâlni profesionişti din industrie şi astfel te poţi expune la noi oportunităţi.


 
5. Mulţi artişti îţi formează propria organizaţie pentru a-şi publica şi expune lucrările. "Fiind în acest club este o mare motivaţie. Ne permite să învăţăm unii de la alţii, astfel că avem mai multe resurse pentru a ne ajuta reciproc. Este ca un fel de sistem de sprijin creativ şi foarte multă distracţie", explică Kate Rowland, un grafician de la After School Club.


 
6. Totul se rezumă la portofoliul tău. Artele vizuale obţin note mai mici decât alte discipline. Un director artistic la o companie de design grafic i-a spus odată lui Browne că se va gândi de două ori înainte de a angaja pe cineva cu note foarte mari. 
 
Motivul este că persoana respectivă nu ar avea timp pentru alte activităţi în afara serviciului. Acest aspect nu trebuie să te îngrijoreze pentru că un alt angajator ar putea aprecia un candidat cu note foarte bune.
 
Mai degrabă, crede Browne, un artist ar trebui să se se concentreze ca portofoliul său să fie foarte bun pentru că dovada unor lucrări valoroase este mai convingătoare decât notele obţinute în facultate.


 
7. Unii artişti îşi completează veniturile cu un al doilea serviciu. Procedând astfel, au garanţii financiare în timp ce îşi manifestă pasiunea creatoare.


 
8. Mulţi artişti fac stagii de practică al căror rol este de a-i ajuta să îşi înceapă cariera. Lucrul într-o companie te poate ajuta să dobândeşti abilităţile esenţiale pentru această industrie şi îţi poţi îmbunătăţi şansele de angajare.


 
9.Sectorul creativ este caracterizat de un nivel ridicat de satisfacţie a muncii. Ca urmare, industria este extrem de competitivă şi locurile de muncă sunt foarte căutate. Dacă ai pasiunea şi motivaţia de a fi foarte bun, atunci o carieră artistică poate fi o experienţă interesantă şi plină de satisfacţii.

 

Tu ce părere ai? Ai lua în considerare aceste sfaturi?

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: mariabrophy.com.

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook