Cautarea Profesorului Bologna pentru anul 2014 a inceput!

Scris de 

A început căutarea celui mai tare profesor din 2014!!! Gala Profesorului Bologna este la a VII-a ediție, iar în perioada 17 februarie – 23 martie, studenții din România sunt invitați să își nominalizeze și/sau voteze profesorii preferați.

Ediția din acest an a Galei Profesorului Bologna va fi organizată la București de către Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) și Asociația Studenților în Contabilitate și Informatică de Gestiune (ASCIG), organizații membre ale Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

 

Ce înseamnă Gala Profesorului Bologna?

 

Prima etapă a proiectului constă în perioada de nominalizare a Profesorilor Bologna, perioadă în care orice student poate să își nominalizeze profesorul preferat, profesorul care îl inspiră și care i-a marcat perioada studenției.

În weekendul 28 februarie – 2 martie, aproximativ 100 de studenți vor participa la atelierele de formare ale studenților evaluatori care vor avea loc, în paralel, la București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. În cadrul acestor ateliere, participanții vor învăța mai multe despre metodologia de evaluare a profesorilor nominalizați și vor asimila caracteristicile profilului Profesorului Bologna, urmând ca cei mai buni dintre ei să participe ulterior la evaluarea cadrelor didactice care au fost nominalizate de către studenți.

Din 10 martie până în 4 aprilie, studenții evaluatori vor participa la evaluări incognito ale profesorilor nominalizați, documentându-se despre activitatea acestora, participând la cursuri, luând interviuri studenților și, ulterior dezvăluirii identității lor, discutând cu profesorii nominalizați. Metodologia de evaluare este una complexă, pentru a ne asigura că profesorii premiați sunt întradevăr acei profesori care îndeplinesc caracteristicile profilului Profesorului Bologna pe care le promovăm prin intermediul acestui proiect.

După perioada de evaluare, profesorii care se încadrează în profilul căutat vor fi anunțați și vor fi invitați la gala de premiere a Profesorilor Bologna care va avea loc în 9-12 mai. În cadrul galei, Profesorii Bologna premiați, alături de studenți din întreaga țară, vor participa de asemenea la ateliere de lucru în care vor dezbate aspecte legate de importanța învățământului centrat pe student pentru sistemul de învățământ superior românesc.

 

Poți să îți nominalizezi profesorul preferat aici!

 

Sursa foto: realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook