Problema plagiatului a luat proportii in Marea Britanie

Scris de 

Universităţile din Marea Britanie se confruntă cu o adevărată epidemie a plagiatelor, după ce o anchetă a The Times a arătat că aproape 50.000 de studenţi au fost prinşi trişând doar în ultimii trei ani. Publicaţia a mai relevat că şansele ca studenţii veniţi din afara Uniunii Europene să trişeze sunt de peste patru ori mai mari decât în rândul britanicilor sau a studenţilor veniţi din interiorul blocului comunitar.

 

Din cele 129 de universităţi în care s-a făcut investigaţia, cele mai multe astfel de cazuri – 1.947 – au fost identificate în Universitatea din Kent. Pe poziţia a doua s-a situat Universitatea Westminster cu 1.933 de cazuri, urmată de Universitatea East London cu 1.828 de cazuri.

 

Într-un răspuns acordat pentru The Independent, Universitatea din Kent a transmis că are sisteme puternice pentru a-i detecta pe cei care încearcă să trişeze şi a subliniat că nu tolerează astfel de atitudini. În 35% dintre cazurile identificate sunt implicaţi studenţi proveniţi din afara Uniunii Europene, deşi aceştia reprezintă doar 12% din numărul total de tineri care studiază la universităţile britanice.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook