Promisiuni pentru noul an? Afla de ce sunt utile!

Scris de 

Acum, la început de 2014, toți ne facem liste mai lungi sau mai scurte cu dorințele pentru noul an. Deși majoritatea nu le ducem până la capăt, acestea sunt utile din mai multe motive, pe care le vei putea analiza și la care vei putea medita în minutele ce urmează.

De unde vine abundența de motivație din această perioadă și, cel mai important, unde dispare ea atât de subit? Răspunsul la această întrebare este că, de cele mai multe ori, schimbarea este întâmpinată, de cei mai mulți dintre noi, cel puțin cu sfială, dacă nu chiar teamă. Acest lucru pentru că noul ne este necunoscut și ne creează un sentiment de nesiguranță atunci când este vorba de schimbări majore. De asemenea, schimbarea reprezintă un efort în plus față de activitățile cu care ne-am obişnuit deja şi care ne sunt prea confortabile, chiar dacă aceasta poate contribui la îmbunătățirea stilului nostru de viață.

 

Așadar, la ce folos să nutrim planuri și speranțe pentru noul an, dacă motivația din jurul acestora se va spulbera mai curând decât șirul de artificii ce marchează trecerea dintre ani?

 

1. Pentru a ne cunoaște pe noi înșine!

Prin simplul fapt că verbalizăm sau doar conștientizăm ceea ce am vrea să schimbăm în viața noastră, ne ajută să ne facem o idee mult mai clară asupra stării noastre de spirit. Dacă motivația pentru un stil de viață sănătos apare, chiar și pentru scurt timp, este evident faptul că nu ești în totalitate mulțumit cu ceea ce ai acum. 

Când vine momentul în care trebuie să pui în practică, apare sentimentul de delăsare, fie că e vorba de mersul la sală săptămânal, sau pregătirea unei cine sănătoase în detrimentul fast food-ului cu care te-ai obișnuit. Aici se face diferența între cei care rămân cu planurile și frustrarea, versus cei care se țin cu dinții de programul sau promisiunile făcute. 

 

2. Pentru a depăși rutina zilnică!

Îți amintești ce ai simțit ultima dată când ai descoperit ceva nou? Fie că a fost vorba de o carte bună, o nouă cafenea în cartierul tău sau un nou loc de vacanță în care să evadezi.
Imaginează-ți măcar pentru o clipă, că vei avea posibilitatea de a descoperi un nou eu. Unul care este mai sănătos și mai plin de energie de pe urma seriilor de alergări de dimineață, unul care nu se mai trezește cu groaza de a merge la birou. De exemplu, poți petrece mai mult timp cu familia și persoanele apropiate, vei constata cum uimirea și zâmbetele lor se vor răsfrânge asupra ta.  

Și dacă un corp mai sănătos, bucuria celor dragi sau simplul fapt de a nu mai aștepta finalul programului de lucru ca pe ultima gură de aer nu sunt suficiente pentru a menține motivația, explorează în continuare, posibilitățile sunt infinite.  

 

Este evident că perioada sărbătorilor de iarnă ne crează euforia ce ne crește apetitul de acțiune, însă această stare dispare odată cu trecerea vacanței. Așadar, încearcă să îți oferi astfel de clipe și de-a lungul anului, nu doar la finalul lui.

 

Caută motivația necesară în acele mici detalii care îți aduc fericire deseori, caută în persoanele dragi care nu te vor părăsi la finalul perioadei de sărbători și care îți sunt aproape în fiecare zi din an. Caută în acel eu care strigă și îți spune că vrea ceva nou, vrea ca tu să devii al tău eu. Caută într-un film motivațional, caută într-o carte, fă orice, însă nu lăsa vocea eului tău să dispară odată cu feeria sărbătorilor de iarnă.

 

Sursa: www.smartdreamers.com 

Sursa foto: s.co

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.