Totodată, 57% dintre studenţi cu considerat că procesul de selecţie a beneficiarilor a fost unul corect şi fără probleme, procentul celor care au considerat că au fost foarte multe probleme fiind de doar 5%. Raportul arată că în majoritatea universităţilor de provenienţă ale studenţilor beneficiari, responsabili de procesul de selecţie au fost facultăţile (40%) şi organizaţiile studenţeşti (4%).
În ceea ce priveşte condiţiile de cazare şi masă oferite în tabără, 80% dintre studenţi au considerat că au fost condiţii de cazare bune şi foarte bune, iar 59% au fost mulţumiţi de calitatea meselor pe care au catalogat-o ca fiind bună şi foarte bună.
Printre principalele recomandări ale studiului legate de metodologia de organizare şi desfăşurare a taberelor pentru anul 2013, se numără: păstrarea taberelor în aceeaşi formă, ca sejur de recreere şi relaxare pentru studenţi în detrimentul reintroducerii taberelor tematice din 2011, care din cauza implementării ineficiente a stârnit un val mare de nemulţumiri în rândul studenţilor.
Totodată, studenţii doresc debirocratizarea procesului de selecţie a studenţilor prin introducerea posibilităţii de înscriere a studenţilor online sau prin intermediul fax-urilor universităţilor, pentru a evita situaţiile frecvente în care studenţii sunt nevoiţi să se întoarcă în timpul vacanţei în centrele în care studiază pentru a se înscrie.
Studenţii mai propun monitorizarea şi sancţionarea Caselor de Cultură ale Studenţilor care nu respectă metodologia de organizare şi desfăşurare a taberelor şi nu se consultă cu toate organizaţiile studenţeşti din centrul respectiv în acest sens dar şi introducerea de prevederi clare privind redistribuirea locurilor de tabără rămase neocupate.
Sursa: edumanager.ro
Sursa foto: osubb.ro