Tensiometrul, un aparat obligatoriu in orice domiciliu

Scris de 

Problemele de sanatate au devenit din ce in ce mai prezente in viata tuturor datorita stresului, lipsei unei alimentatii corespunzatoare si al sedentarismului. Desi multi dintre noi suntem tentati sa credem ca niciodata nu ne vom imbolnavi, nu trebuie sa plecam de la aceasta premisa si este bine sa avem intotdeauna in casa un set de medicamente sau de instrumente medicale de „prima necesitate”.

Un dispozitiv medical ce e poate salva viata

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam este tensiunea, iar aceasta este cu atat mai periculoasa cu cat problemele ulterioare sunt dintre cele mai grave.

Mai mult decat atat, tensiunea este un factor de risc ridicat in cazul bolilor cardiovasculare, deoarece simptomele acesteia pot ramane ascunse pana in momentul in care isi fac aparitia complicatii destul de grave (tensiunea spre exemplu este cunoscuta ca si „ucigasul tacut” in cazul acestor boli).

Citeste si: 60% dintre clujeni sunt multumiti de calitatea educatiei din Romania

Cea mai simpla metoda pentru a preveni toate aceste manifestari neplacute este prezenta unui tensiometru in fiecare domiciliu, deoarece astfel putem masura cu rapiditatea valoarea tensiunii arteriale, iar in cazul in care aceasta este marita vom putea apela la un medic specialist sau chiar la salvare.

Utilizarea acestuia a devenit cu timpul foarte simpla. Tensiometrele de pe timpul parintilor nostrii care cereau o anume dexteritate pentru a fi manevrate au trecut in istorie, iar locul lor a fost luat de tensiometrele digitale automate, care sunt actionate cu o simpla actionare e buton.

Astfel, manseta aplicata pe mana se va umfla automat, iar valoarea tensiunii si a pulsului va fi afisata automat pe un ecran de mari dimensiuni.

Atentie insa la alegerea tensiometrelor, deoarece acestea sunt de doua feluri: pentru brat si pentru incheietura. Sunt indicate tensiometrele de brat, deoarece valorile afisate de cele de incheietura sunt destul de inexacte.

Tensiometrul trebuie obligatoriu validat clinic

Cel mai important insa este sa fim atenti la validitatea clinica a tensiometrului. Tensiometrele ieftine nu sunt chiar cea mai potrivita varianta, deoarece acestea nu sunt testate clinic de companii medicale de renume si nici nu poarta girul unor organisme acreditate.

Este important sa fim atenti si la capcanele producatorilor, deoarece acestia vor sustine ca aparatele pe care le vand au fost testate clinic, dar acest lucru nu este tot una cu validarea clinica.

Testarea clinica ne poate certifica ca aparatul isi face treaba pentru care a fost creeat (adica va masura tensiunea), dar nu ne da niciun indiciu asupra preciziei aparatului.

Acest lucru este certificat de validitatea clinica, iar aceasta trebuie sa fie atestate de organisme de renume din domeniul medical.

Dimensiunea mansetei este de asemenea deosebit de importanta, deoarece aceasta are diferite dimensiuni: S (poate fi pusa pe brate cu o circumferinta intre 18 – 22 centimetri), L (intre 32 – 45 centimetri) si W, care este mai rar intalnita (22 – 42 centimetri).

Nu trebuie sa uitam de garantia tensiometrului. Aceasta trebuie sa fie de minim doi ani, orice alta perioada de garantie trebuie sa ne ridice semne de intrebare.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook