Concurenţe foarte mari au fost înregistrate și la specializările Contabilitate și informatică de gestiune, unde au fost 10.75 candidați / loc, Informatică economică – 10.37 candidați / loc, Psihologie – 9.95 candidați / loc, Japoneză – 9.54 candidați / loc.
Pozițiile următoare în topul preferințelor candidaților la UBB au fost ocupate, în sesiunea de admitere organizată în luna iulie 2018, de specializările Informatică – unde concurența a ajuns la 8.14 candidați pentru un singur loc, Administrarea afacerilor, cu o concurență de 7.52 candidați / loc, Management – 6.66 candidați / loc, Teatru – 6.15 candidați / loc, Limba coreeană – 5.8 candidați / loc, respectiv Drept, unde au fost înregistrați 5.26 candidați / loc.
Universitatea Babeş-Bolyai a pus la dispoziția absolvenţilor de liceu, dar și a celor care au terminat deja o facultate și vor să-și continue studiile peste 8.300 de locuri bugetate și aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, atât la nivel licență, cât și la nivel master.
În cea de-a doua sesiune de admitere la UBB, candidaţii vor avea la dispoziţie 516 locuri bugetate la nivel licenţă zi, dintre care 73 sunt destinate elevilor proveniţi de la liceele din mediul rural, iar 43 sunt alocate candidaţilor de etnie rromă. La nivel master vor fi disponibile 447 locuri bugetate, dintre care 55 – pentru candidaţii români din afara graniţelor ţării, iar 15 – pentru candidaţii de etnie rromă.
Următoarea sesiune de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai va începe în data de 10 septembrie 2018, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.
Citeste si:
---> Ce facem saptamana asta in Cluj? Vamos a la Playa in Grigorescu
---> Peste 84.000 de oameni au trecut, in prima zi, pragul taramului plin de magie, UNTOLD