Ei cer acest lucru "pentru a evita transformarea institutiilor de invatamant superior in arene care sa serveasca luptelor sau intereselor politice", se arata intr-un comunicat remis, luni, Ziare.com. Studentii amintesc ca Legea Educatiei prevedea, pana in decembrie 2012, ca "persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului" si ca "functia de rector este incompatibila cu detinerea de functii de conducere in cadrul unui partid politic, pe perioada exercitarii mandatului".
ANOSR se plange ca aceste reglementari au fost abrogate, fara ca masura sa fie supusa unei dezbateri publice. Studentii sustin ca politizarea sistemului de invatamant romanesc reprezinta un adevarat atentat la viitorul Romaniei si ca institutiile de educatie trebuie tinute la adapost de influenta politicului.
"Nu putem transforma institutiile de invatamant in spatii pentru propaganda politica, in arene unde se rezolva rafuieli politice sau in instrumente de recompensare a loialitatii politice. Scolile si universitatile trebuie sa functioneze pentru elevi si studenti, nu pentru a servi interesele de grup ale unui partid sau om politic", adauga acestia.
Sursa: ziare.com