Studentii de la Medicina sunt revoltati din cauza bibliografiei pentru Rezidentiat

Scris de 

Studenţii de la Medicină au trimi,s săptămâna aceasta, o scrisoare la Ministerului Sănătăţii, prin care au declarat că vor ajunge la proteste dacă nu se aduc clarificări privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016, după ce a apărut zvonul că aceasta s-ar fi schimbat pe ultima sută de metri, transmite Mediafax.

 

Potrivit Departamentului de Rezidenţiat al Facultăţii de Medicină al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, bibliografia după care învaţă studenţii de la Medicină pentru examenul de Rezidenţiat de anul acesta va rămâne aceeaşi ca anul trecut.

 

Scandalul a izbucnit după ce Ministerul Sănătăţii publicase pe site o nouă bibliografie după care studenţii s-au apucat deja să înveţe pentru examenul de Rezidenţiat din noiembrie 2016. Astfel, peste 1.200 de studenţi de la facultăţile de Medicină din toată ţara au semnat o petiţie online prin care cer să se aducă lămuriri cu privire la bibliografia pentru examen. Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România a transmis Ministerului Sănătăţii o scrisoare deschisă în care cere lămuriri vizavi de bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016.

 

Zvonurile conform cărora bibliografia s-ar fi schimbat au apărut la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, au explicat reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România. „În data de 8 ianuarie, a apărut un comunicat care prezenta Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale ca unic material pentru examenul de rezidenţiat. Această carte a fost realizată la nivel naţional şi este aşteptată de mulţi ani. Discuţiile lansate se referă la revenirea la ECN (Book Des ECN), o carte mult contestată, apărută în 2011, plină de greşeli, tradusă din franceză de către editura Universităţii din Cluj. Nu suntem de acord cu scoaterea din tematica de rezidenţiat a unei cărţi de actualitate, cu contribuţia naţională şi înlocuirea ei cu una veche, plină de greşeli, tradusă şi multiplicată de un singur centru”, se arată în petiţia lansată de studenţii de la Medicină.

 

Studenţii vor ca Rezidenţiatul să fie susţinut în continuare în şase centre din mai multe considerente. „În primul rând, riscul unei fraude creşte având în vedere dificultatea distribuirii simultane a subiectelor. Acest aspect are un precedent, motiv pentru care s-a şi renunţat la el. În al doilea rând, realizarea subiectelor se va face ceva mai dificil”, mai arată studenţii în petiţie.

 

Studenţii medicinişti au transmis Ministerului şi o scrisoare deschisă în care atrag atenţia asupra problemei. „Prin această scrisoare deschisă, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România solicită Ministerului Sănătăţii clarificarea situaţiei privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2016. Conform ultimului comunicat din partea Ministerului, apărut online pe data de 8 ianuarie 2016, bibliografia o reprezintă cele două volume intitulate „Compendiu de specialităţi medico-chirurgicale”, elaborate de un colectiv multidisciplinar din toate centrele universitare, sub coordonarea Prof. Dr. Victor Stoica şi Prof. Dr. Viorel Scripcaru. După multiple insistenţe din partea studenţilor, cartea a apărut pe piaţă şi se poate achiziţiona de la Editura Medicală Bucureşti, precum şi din unele centre universitare. Recent, au apărut informaţii cu privire la o nouă modificare a bibliografiei, în sensul revenirii la volumul utilizat anterior, «Book Des ECN», ediţia în limba română”, se arată în scrisoarea deschisă a reprezentanţilor studenţilor de la facultăţile de medicină.

 

Totodată, studenţii cer „clarificarea situaţiei recent apărute şi menţinerea celor două volume intitulate «Compendiu de specialităţi medicochirurgicale» ca bibliografie pentru examenul de Rezidenţiat, sesiunea 2016″, dar şi o poziţie definitivă privind bibliografia, din partea Ministerului Sănătăţii.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.