98 de programe de master noi si 52 eliminate

Scris de 

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind programele de studii de master și locurile de care dispun pentru anul universitar 2014 - 2015, 98 de programe fiind noi, dar majoritatea în domenii deja existente, în timp ce 52 de programe au fost eliminate, informează Ministerul Educației.

Executivul a adoptat, în ședința de miercuri, o nouă Hotarare privind domeniile de studii universitare de master acreditate, programele de studii și numarul maxim de studenți ce pot fi școlarizați în anul universitar 2014 - 2015.

 

Aceasta actualizeaza Hotararea Guvernului nr. 581/2013, prin includerea domeniilor și programelor de studii universitare de master evaluate de ARACIS în perioada care a trecut de la publicarea HG 581/2013. Programele vor putea fi școlarizate în anul universitar 2014-2015.

 

Actul normativ conține 98 de programe de studii universitare de master noi, 95% dintre acestea fiind încadrate în domenii de studii universitare de master deja existente în structura instițutiilor de învățământ superior. Alte 52 de programe de studii universitare de master au fost eliminate din structura instituțiilor de învățământ superior, la solicitarea instituțiilor de învățământ superior, ca urmare a restructurării ofertei de școlarizare. Documentul este disponibil pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale, www.edu.ro.

 

Sursa: edu.ro

Sursa foto: news.wp.excelsior.edu

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.