Cum ne hrănim corect animalul de companie?

Scris de 

Animalul tău de companie procesează diferit alimentele față de organismul uman, de aceea este foarte important să nu îl hrănești cu aceeași mâncare pe care o mănânci tu, să te informezi ce înseamnă o alimentație sănătoasă pentru cățelul sau pisicuța ta, și să nu te abați (prea mult) de la regulile de alimentație pe care i le impui. Unele alimente, chiar și în cantități mici, pot fi toxice pentru animalul tău de companie, dar delicioase pentru tine.

Alegerea hranei potrivite.

Ținând cont că avem nevoie de o dietă sănătoasă și echilibrată, alegeți pentru animalul de companie, brandul de mâncare care se potrivește vârstei și nivelului de activitate fizică pe care câinele sau pisica o fac. Nevoile nutriționale ale puiului de cățel sau ale pisicuței sunt foarte diferite față de cele ale unui adult. Fiecare dietă trebuie să corespundă rasei, vârstei, activității, speciei etc.

Nu-l hrăni cu resturi de la masa ta.

Unele plante sunt toxice pentru animale, fiind în acelși timp foarte bune pentru tine. De exemplu, strugurii și stafidele conțin compuși chimici toxici pentru căței. Usturoiul și ceapa sunt foarte dăunătoare atât cățeilor, cât și pisicilor, trebuind evitate cu strictețe. Roșiile, avocado sau ciupercile nu trebuie, nici ele, să facă parte din alimentația animalelor de companie. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai nepotrivite alimente, dar nu singurele. Trebuie să te informezi înainte să îi incluzi în alimentație mâncare pe care o consumi tu.

Hrana industrială de calitate ține cont de particularitățile specifice fiecărei rase, precum și de vârstă.

Un avantaj al acestui tip de hrană este faptul că putem realiza un control riguros al porțiilor, evitând supraalimentarea, și prin urmare obezitatea și alte boli gastrointestinale. Cantitatea de hrană pe care o dăm se va face în funcție de recomandările fiecărui producător în parte.

Crochetele speciale pentru animale de companie sunt mai economice.

Hrana uscată este una concentrată, cu un grad de digestibilitate ridicat și cu un necesar energetic foarte bun. Cantitatea necesară pentru hrănirea animalului de companie este mai mică, iar faptul că termenul de valabilitate este extins, constituie un avantaj foarte mare.

Hrana industrială contribuie la menținerea sănătății dentare.

Aceasta încurajează masticația și realizează detartrajul mecanic al dinților. În mod normal, masticația este destul de sumară la câine, având tendința de a înfuleca hrana, realizând o marunțire sumară a acesteia, motiv pentru care dieta zilnică trebuie să includă hrană uscată menită să compenseze comportamentul alimentar.

Animalele de companie au și ele nevoi nutriționale specifice, la fel cum avem și noi. De aceea, trebuie să ne informăm și să ne asigurăm că și ei primesc cele mai bune alimente și au o dietă potrivită vârstei, stilului de viață și rasei din care fac parte. Ingredientele pe care dieta lor le conține trebuie să fie atent gândite, dar să fie gustoase și nutritive în același timp. Hrana pe care prietenii noștri blănoși o mănâncă influențează extrem de mult modul în care cresc și se dezvoltă, prin urmare, nu trebuie lasat nimic la voia întâmplării.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook