Ce nu stiai despre un internship?

Scris de  Apr 17, 2013

Perioada studenției se definește ea însăși prin experiență și prin încercarea noutăților, tocmai în ideea de a ne creiona personalitatea și de a ne forma. Una dintre aceste experiențe este internshipul, însă trebuie să fii informat și în această privință dacă vei dori să aplici. Dacă ești student și ideea de a urma un internship ți se pare tentantă, noi îți spunem câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a lua marea decizie.

 

1. Cum să gasești internshipul potrivit?  

Este esențial să știi să te orientezi pentru a putea găsi cel mai potrivit internship, care să servească intereselor tale profesionale. Este important, așadar, să te documentezi temeinic înainte de a începe să aplici pentru un internship.   Nu ezita să te folosești de cunoștințe, amici, relații pe care le-ai putea avea în domeniu - acești oameni îți pot furniza informații prețioase și te pot scuti de neplăceri (cum ar fi selectarea unui internship care nu te va ajuta să evoluezi).  

 

2. Un internship te învață ce anume nu îți dorești de la viitoarea carieră

Oricât de grozav ar fi stagiul de practică, plătită ori neplătită, pentru care ai aplicat, un internship te poate învăța întotdeauna și ce anume NU îți dorești sub niciun chip de la viitoarea carieră.  

Un internship îți oferă șansa de a vedea cum este să lucrezi în acel domeniu pentru care te-ai pregătit și, în situațiile fericite, să "guști" din experiența unui număr mai mare de posturi, cu atribuții diverse. În funcție de fiecare experiență în parte, poți descoperi care sunt pozițiile pentru care ai înclinații și cele cu care n-ai nici în clin, nici în mânecă.  

 

3. Un internship îți poate aduce un job, dar mai ales multe competențe  

Poți percepe experiența unui internship prin prisma posibilității de a-ți fi oferit un job la finele lui, însă cel mai important aspect rămâne acumularea unui număr cât mai mare și mai variat de cunoștințe.  

 

4. Pasiunea și CV-ul sunt la fel de importante

Ce te poate diferenția pe tine de alți studenți în cadrul unui internship? Pasiunea. Pentru un angajator nu este suficient un CV stufos, presărat cu proiecte și voluntariat; acesta își dorește la fel de bine să vadă în tine pasiunea și interesul pentru munca depusă.

 

5. Un stagiu neplătit poate fi la fel de valoros ca unul platit  

Într-o prima fază, te-ai putea gândi ca practica platită este mult mai valoroasă decât un stagiu neplătit. Nu și dacă acesta din urmă te ajută să înveți o mulțime de lucruri si, eventual, îți oferă și un job la finalul internshipului.

 

Tu ce părere ai? Cum ți se pare ideea unui internship?

Citește și Cum să ne descurcăm de minune la un internship?

 

Sursa: studenție.ro

Sursa foto: hercampus.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook